Okategoriserade

Jacob Johnsson på torgmöte

Vid torgmötet den 19 augusti fick riksdagskandidaten Jacob Johnsson svara på fågor om Vänsterpartiets miljöpolitik. Jobben, tandvård och USA:s krig i mellanöstern var andra fågor som lyftes.

På vårt torgmöte den 19 augusti hade vi glädjen att få lyssna till Jacob Johnsson som pratade om Vänsterpartiets mål om full sysselsättning. Jacob, och Vänsterpartiet anser att målet om full sysselsättning måste vara viktigare än inflationsmålet.

Jacob gick till hårt angrepp på såväl moderaterna som centerpartiet angående deras förslag om sänkning av A-kassa mm. 200 000 nya jobb i offentlig sektor kommer att öka antalet nya jobb även i den privata sektorn. Sänkt A-kassa skapar inga nya jobb, bara större ekonomiska klyftor.

Socialdemokraterna fick beröm för att de nappat på vänsterns krav om en tandvårdsreform. Med en början med sänkt undersökningsavgift hoppades Jacob få vara med och fortsätta reformen, i riksdagen, under den kommande mandatperioden.

Slutligen riktade Jacob en tanke till de drabbade i mellanöstern. Han krävde att Busch och Blair ställs till svars inför krigstribunalen i Haag för USA:s regelvidriga krig mot Irak.

Skriv en kommentar