Okategoriserade

Jobbdebatt blev samtal

Hur blir det med jobben?
Den frågan debatterades i går kväll i kulturhuset Kupolen i Knivsta. Riksdagsledamoten Ingrid Burman (v) och Göran Nilsson (m), ordförande i kommunstyrelsen, redovisade olika vägar att gå.

Trots affischering, annonser och information på hemsidor lockades bara ett fåtal till arrangemanget. Men det gjorde inte så mycket, tyckte Sören Ericson, en av åhörarna. -Desto mer givande för dem som är här, man blir mer koncentrerad i den lilla formen, sade Sören Ericson.
Debatten omdöptes till ett samtal i sällskaplig ton. -Arbetslösheten är rättvisans fiende. Det är i sådana här tider som förslagen om sänkta ersättningar läggs fram, kollektivavtal ifrågasätts och tveksamma jobb föreslås, inledde Ingrid Burman. Sedan lade hon fram partiets förslag till hur jobben ska skapas: – fler jobb i offentlig sektor – aktiv arbetsmarknadspolitik – ändrade villkor för småföretagande och – höjda grundavdrag för dom som tjänar minst.

SKILLNADER SYNADES
Göran Nilsson var inte sen att fånga upp tråden med att förbättra för företagare. -Det gläder mig att Vänsterpartiet tänker i banor att försöka förbättra för småföretagarna, så var det inte när jag blev politiskt aktiv på 1960-talet, kommenterade Nilsson. Men ganska snart kom han in på skillnaderna: – synen på bidragsnivåer – arbetsrätt och – hushållsnära tjänster
Bidragen ska sänkas för att det ska löna sig att arbeta. Det är viktigt att företagen får ha kvar den "bästa" personalen och hushållsnära tjänster är en jämlikhetsfråga, menade Nilsson.
Och fick inte oväntat mothugg av Ingrid Burman. -Det är ganska exakt det här man hört partiledarna prata om, recenserade Ingela Svanäng som efter en timme inte fått höra något om hur jobb konkret ska skapas i Knivsta.

Erik Leijonhufvud, UNT

Skriv en kommentar