Okategoriserade

Anne-Marie Morhed lämnar Vänsterpartiet

Anne-Marie Morhedss utträdesbrev ur Vänsterpartiet

Till Vänsterpartiet Knivsta

Jag begär härmed mitt utträde ur Västerpartiet i Knivsta. Efter många år som medlem i Uppsala och med många hedrande uppdrag såväl i partiet som i kommunen, senare dito i Knivsta, har jag nu kommit till den punkt när jag inte längre kan företräda Vänsterpartiet.

Jag har tillhört dem som kämpat för en bred vänster i politiken, för ett kraftfullt politiskt alternativ som står upp för värden som solidaritet, demokrati och rättvisa. Men Vänsterpartiet har inte lyckats leva upp till sitt ansvar att fullfölja en sådan politik. Det har inte lyckats skapa ett trovärdigt och öppet vänsterparti för breda väljargrupper.

Partiet har i stället förföljts – eller låtit sig förföljas – av sin egen skugga som varit motsatsen till öppenhet och bredd. På sistone har partiet förlamats av avslöjanden om sin bitvis smutsiga historia. Bilden har tecknats av ett parti som genom alla år varit inkapabelt att hantera den kommunistiska barlasten. Med en partiledare som utan omsvep kallar sig kommunist finns heller ingen ljusning framåt. Ohly kommer knappast att vidta de åtgärder som krävs för att göra upp med antidemokratiska och förlegade synsätt.

Jag tvingas med viss sorg konstatera att partiet f n inte klarar att vända den negativa utvecklingen. Den opposition som finns inom partiet och/eller som redan gått ur behöver samlas till en fri och öppen diskussion om de viktiga politiska framtidsfrågorna. 

Knivsta den 13 dec 2004  

Anne-Marie Morhed

Skriv en kommentar